Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką

Czas przygotowania: 15 min.

Porcja dla: 3 osób

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką

Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 3 gałązki koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:

1. Ogórki myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w plasterki. Wrzucamy do miski.
2. Rzodkiewki tak samo jak ogórki myjemy i kroimy w plasterki, dorzucamy do ogórków. Lekko mieszamy.
3. W drugiej miseczce mieszamy jogurt z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku.
4. Do warzyw wlewamy przygotowany sos jogurtowy. Całość mieszamy.
5. Na wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.