Absolutnie dobre - Smoothie bowl z mango

Czas przygotowania: 15 min.

Porcja dla: 2 osób

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Smoothie bowl z mango

Ten deser można jeść oczami. To atrakcyjnie wizualne danie, zachęca do spróbowania swymi barwami, fakturami oraz blaskiem mieniącego się w nim miodu.
Sam smak jest bardzo delikatny, kwaskowo – słodki. Kawałki świeżych owoców takich jak mango, tamarillo, malin i granatu, nadają mu intensywności, a posypka z migdałów chrupkości. Wszystko dopełnia delikatna słodycz miodu, którym polewam całość przed podaniem. Domownicy przepadają za takimi przysmakami 🥰

Kamila

Składniki:

  • 1 mango
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 banany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść malin
  • 1 tamarillo
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka płatków z migdałów
  • 1 łyżka ziaren granatu
  • miód

Sposób przyrządzania:

1. Mango obieramy, kroimy na pół, wydrążamy pestkę. Do miksera wrzucamy połowę mango, 1 banana, mleko kokosowe, sok z cytryny. miksujemy na gładką masę.
2. Przelewamy do miseczek, dodajemy trochę płatków z migdałów i mieszamy.
3. Dekorujemy plastrami pozostałego mango, bananów, tamarillo oraz malinami. Posypujemy wiórkami kokosowymi, granatem, resztą migdałów i polewamy miodem.

Gotowe ❤️!