Project Description

To moja ulubiona wykwintna przekąska od zawsze! Gdy mamy niespodziewanych gości, to ta sprawdzi się idealnie. Pasuje do wytrawnego wina oraz zielonej sałatki.
Rozpływający się ser ze słodkim ananasem i kwaśną konfiturą to najlepsze połączenie smaków.
Po prostu pychaaa! No może dość kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę przyjemność 🙂

Kamila

Absolutnie dobre - Smażony camembert z ananasem i konfiturą

Czas przygotowania: 20 min.

Porcja dla: 3 osób

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Smażony camembert z ananasem i konfiturą

Składniki:

  • 3 sery camembert
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • konfitura żurawinowa lub z borówki
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

1. Jajko wbijamy do talerza i mieszamy widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę. Ser zanurzamy najpierw w jajku a potem obtaczamy w bułce.
2. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Kładziemy sery i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.
3. Zdejmujemy z patelni, rozkładamy na talerze. Na każdy ser kładziemy plaster ananasa. Do środka nakładamy konfiturę.

Podajemy od razu z ulubionym wytrawnym winem oraz sałatką.