To moja ulubiona wykwintna przekąska od zawsze! Gdy mamy niespodziewanych gości, to ta sprawdzi się idealnie. Pasuje do wytrawnego wina oraz zielonej sałatki.
Rozpływający się ser ze słodkim ananasem i kwaśną konfiturą to najlepsze połączenie smaków.
Po prostu pychaaa! No może dość kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę przyjemność :)
Kamila
Czas przygotowania: 20 min.
Porcja dla: 3 osób
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 sery camembert
- 3 plastry ananasa z puszki
- konfitura żurawinowa lub z borówki
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Sposób przyrządzania:
1. Jajko wbijamy do talerza i mieszamy widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę. Ser zanurzamy najpierw w jajku a potem obtaczamy w bułce.
2. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Kładziemy sery i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor.
3. Zdejmujemy z patelni, rozkładamy na talerze. Na każdy ser kładziemy plaster ananasa. Do środka nakładamy konfiturę.
Podajemy od razu z ulubionym wytrawnym winem oraz sałatką.