Czas przygotowania: 45 min.
Porcja dla: 2 osób
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 szklanka płatków (owsiane, jaglane, albo mieszane)
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka puree z dyni
- 2 banany
- 1/2 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1,2 łyżeczki cynamonu albo przyprawy do piernika
- owoce – najlepiej kwaśne np. porzeczki, jeżyny lub maliny
Ilość – tyle żeby przykryły cała powierzchnię naczynia, w którym będziemy piec
Sposób przyrządzania:
1. Puree z dyni miksujemy razem z bananami, płatkami, mlekiem i przyprawami.
2. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy.
3. Połowę masy układamy w naczyniu żaroodpornym, potem wysypujemy owoce i na koniec przykrywamy je drugą połową.
4. Pieczemy 20 minut w 180°C.