Czas przygotowania: 20 min.
Porcja dla: 3 osób
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 garście mieszanki sałat
- 1/2 awokado
- 10 pomidorków koktajlowych
- 5 rzodkiewek
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 opakowanie mozzarelli mini (około 14 szt. kuleczek)
- 1/2 szklanki borówek
na sos:
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przyrządzania:
1. Sałaty wrzucamy do miski, lub wykładamy na talerz.
2. Dodajemy pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, awokado, pomidorki przekrojone na pół oraz pokrojona na drobne kawałki paprykę.
3. Całość delikatnie mieszamy. Wrzucamy borówki i mozarellkę.
4. Do małego słoiczka wyciskamy czosnek przez praskę, mieszamy wszystkie składniki i polewamy sałatkę.
5. Jeszcze raz delikatnie mieszamy i podajemy :)
Można jeść samą lub z pieczywem.