Pieczona papryka nadziewana halloumi

Czas przygotowania: 60 min.

Porcja dla: 3 osób

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Pieczona papryka nadziewana halloumi

Składniki:

  • 3 papryki w ulubionym kolorze
  • 0,5 cukinii
  • 3 średnie pomidory
  • około 4 łyżki pesto
  • opakowanie sera halloumi 225 g
  • olej rzepakowy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

1. Papryki kroimy na pół i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania.
2. Przygotowujemy farsz: cukinię i sparzone pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do tego pokrojony w plasterki i z grubsza pokruszony halloumi i mieszamy z pesto
3. Nadzieniem wypełniamy połówki papryki.
4. Całość opruszamy pieprzem.
5. Zapiekamy około 45 minut w 180°C.

Najlepsze na ciepło od razu po przygotowaniu!