
Czas przygotowania: 60 min.
Porcja dla: 3 osób
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Pieczona papryka nadziewana halloumi
Pieczona papryka nadziewana halloumi
Składniki:
- 3 papryki w ulubionym kolorze
- 0,5 cukinii
- 3 średnie pomidory
- około 4 łyżki pesto
- opakowanie sera halloumi 225 g
- olej rzepakowy
- pieprz
Sposób przyrządzania:
1. Papryki kroimy na pół i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania.
2. Przygotowujemy farsz: cukinię i sparzone pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do tego pokrojony w plasterki i z grubsza pokruszony halloumi i mieszamy z pesto
3. Nadzieniem wypełniamy połówki papryki.
4. Całość opruszamy pieprzem.
5. Zapiekamy około 45 minut w 180°C.
Najlepsze na ciepło od razu po przygotowaniu!