Taka miska jest słodkim odpowiednikiem warzywnej miski obfitości (buddha bowl). Zasada jest podobna, tylko tutaj najpierw blendujemy część owoców, a potem układamy w misce kolorowe dodatki. Orzechy, owoce, ziarna. Wszystko po to, żeby stworzyć smaczną kompozycję, pyszny, pożywny deser. Smacznego!
Kamila
Czas przygotowania: 15 min.
Porcja dla: 1 osobę
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3 garście jagód
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki kefiru
- 1 gruszka
- 1 pomarańcza
- garść owoców granatu
- 10 nerkowców
- łyżka uprażonego słonecznika
- łyżka wiórek kokosowych
- listki melisy do przystrojenia
Sposób przyrządzania:
1. Do kielicha blendera wrzucamy banana, pół gruszki, pół pomarańczy, oraz jagody. Dolewamy mleko i kefir. Blendujemy.
2. Drugą połowę gruszki oraz pomarańczy kroimy w plastry.
3. Do miski przelewamy koktajl, dekorujemy plastrami gruszki i pomarańczy, posypujemy granatem, jagodami, nerkowcami, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi. Całość ozdabiamy liściem melisy.
Gotowe!