Taka miska jest słodkim odpowiednikiem warzywnej miski obfitości (buddha bowl). Zasada jest podobna, tylko tutaj najpierw blendujemy część owoców, a potem układamy w misce kolorowe dodatki. Orzechy, owoce, ziarna. Wszystko po to, żeby stworzyć smaczną kompozycję, pyszny, pożywny deser. Smacznego!

Kamila

Jagodowa miska Smoothie

Czas przygotowania: 15 min.

Porcja dla: 1 osobę

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Jagodowa miska Smoothie

Składniki:

  • 3 garście jagód
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki kefiru
  • 1 gruszka
  • 1 pomarańcza
  • garść owoców granatu
  • 10 nerkowców
  • łyżka uprażonego słonecznika
  • łyżka wiórek kokosowych
  • listki melisy do przystrojenia

Sposób przyrządzania:

1. Do kielicha blendera wrzucamy banana, pół gruszki, pół pomarańczy, oraz jagody. Dolewamy mleko i kefir. Blendujemy.
2. Drugą połowę gruszki oraz pomarańczy kroimy w plastry.
3. Do miski przelewamy koktajl, dekorujemy plastrami gruszki i pomarańczy, posypujemy granatem, jagodami, nerkowcami, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi. Całość ozdabiamy liściem melisy.

Gotowe!