Miseczki z musli

Czas przygotowania: 45 min.

Porcja dla: 8 miseczek

Danie wegetariańskie: Tak

Stopień trudności: Łatwe

Miseczki z musli

Składniki:

  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu
  • 125 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g rodzynek
  • 50 g żurawiny
  • jogurt naturalny grecki
  • ulubione owoce do dekoracji

Sposób przyrządzania:

1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 º C.
2. Formę do mufinek smarujemy masłem lub olejem kokosowym.
3. Do miski wrzucamy płatki owsiane, banany w pokrojone w kawałki oraz cynamon i miód.
4. Całość lekko blendujemy, do połączenia składników, tak, aby struktura ciasta była lekko grudkowata.
5. Dodajemy rodzynki, żurawinę, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy.
6. Wszystkie składniki mieszamy łyżką do całkowitego połączenia składników.
7. Do każdego zagłębienia w foremce do mufinek nakładamy niewielką ilość masy, którą formujemy na kształt miseczek.
8. Pieczemy 20-25 min.
9. Gdy miseczki ostygną, nakładamy do każdej z nich jogurt grecki i dekorujemy owocami.

Najlepiej smakują świeże, ale miseczki można upiec wcześniej i przechowywać w lodówce do trzech dni.