Czas przygotowania: 20 min.
Porcja dla: 3 osób
Danie wegetariańskie: Tak
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 średnie upieczone buraczki
- 5 szparagów podgotowanych 3 min
- 1 mieszanka sałat
- garść prażonych orzechów włoskich
- 50 g sera lazur lub feta
na sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki miodu
- sok z 1/2 cytryny
- łyżeczka musztardy
- szczypta soli
Sposób przyrządzania:
1. Do miseczki wlewamy oliwę, wyciskamy czosnek i dodajemy resztę składników. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Na talerzu rozkładamy mieszankę sałat,
buraki pokrojone w plastry oraz szparagi, pocięte w małe słupki.
3. Posypujemy serem oraz prażonymi orzechami.
4. Całość polewamy sosem.