Muffiny z batatów z serkiem mascarpone i brzoskwinią
To są naprawdę pyszne muffinki. Podobne w smaku do ciasta marchewkowego, ale bardziej puszyste i mokre.
Sałatka z pomidorami, winogronami i gorgonzolą
Chyba to już ten czas, kiedy rośnie zapotrzebowanie na świeże sałatki. Wtedy w mojej lodówce zielone zajmuje co najmniej dwie szuflady...
Drożdżowe paszteciki z soczewicą
Paszteciki to znany od lat sposób zero waste na resztki mięsa z rosołu, ale tego akurat nie miałam, więc zdecydowałam się na soczewicę.
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i warzywami
Bardzo lubimy bakłażany, jednak rzadko jemy faszerowane. Może dlatego, że jest przy tym trochę roboty :)
Syrop z forsycji z miodem
Forsycja to bardzo ozdobny i popularny kwiat kwitnący na początku wiosny. Można go spotkać w wielu przydomowych ogródkach.
Sałatka z kaszy owsianej i marynowanego tofu
Sałatka z kaszy owsianej to domowy przysmak. Nie wiem już sama, czy to, że jemy ją dość często wynika z potrzeby organizmu, miłości do niej czy fajnego dania...